keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Hyvä Suomi!


"Suomella on jälleen uusi muotisuunnittelijalupaus. Taideteollisessa korkeakoulussa kolmatta vuotta opiskeleva Joonas Saari voitti nuorille suunnittelijoille suunnatun Designers Nest -kilpailun miesten mallistollaan. Palkinnon ojensi Saarelle kilpailun suojelija, Tanskan kruununprinsessa Mary sunnuntaina Kööpenhaminassa.

Kilpailu järjestettiin CPH Vision -muotimessujen yhteydessä ja siihen oli kutsuttu viimeisen vuoden opiskelijoita pohjoismaisista muotialan oppilaitoksista.

Voittajan valitsi arvostetuista muotialan ammattilaisista koostunut raati. Kriteereinä olivat luovuus, nykyaikaisten trendien taiteellinen tulkinta, innovatiivisuus, mahdollisuudet taloudelliseen menestykseen ja suuntautuminen tulevaisuuteen.

Saaren suunnittelema mallisto koostuu klassisista miestenvaatteista, joihin on luotu uutta ilmettä yksityiskohtien ja materiaalien, kuten pehmeiden neulosten, villakankaiden ja puuvillasatiinin uudenlaisella käytöllä. Tuomaristo ihastui mallistossa sen yksinkertaisuuteen ja seksikkyyteen sekä tekniseen laatuun ja hyviin materiaaleihin.

Palkinnoksi Saari sai Louise Kraghin suunnitteleman keraamisen korun ja 50 000 Tanskan kruunua eli noin 6 700 euroa."

(Lähde: Helsingin Sanomat)



Ei kommentteja: